Home arrow UTILE arrow FAQ arrow Cum functioneaza ActorStart
Narrow screen resolution Wide screen resolution
Cum functioneaza ActorStart Imprimare E-mail

Ca orice alta baza de date, ActorStart are la baza o structura si un regulament.

ActorStart profile database1. Baza de date online - Online database
2. Profil Actor - Actor's Profile
3. Poze - Headshot
4. CV - Resume
5. Multimedia - Multimedia
6. Clienti - Clients
7. Informare - Newsletter  
8. Comunitate - Professional Community

 

1. Baza de date online - Online database

ActorStart este o baza de date, construita special pentru a organiza informatiile specifice legate de prezentarea unui actor.  
Majoritatea celor mai populare aplicatii de pe internetul zilelor noastre implica si o conexiune la cel putin o baza de date. Website-urile construite pe baze de date s-ar putea sa nu fie ultima noutate in industrie, dar cu siguranta sunt mai populare ca niciodata si vor continua sa fie populare pentru ca s-au dovedit utile in birourile din toata lumea.  
Actorii sunt inregistrati in ActorStart dupa semnarea unui contract de expunere si promovare online. Datele, informatiile si fotografiile (fisierele multimedia)   fiecarui actor inregistrat in baza de date vor  putea regasite in cadrul profilului personalizat ce poate fi vizulizat prin intermediul interfetei grafice.  
Profilele tuturor actorilor vor putea fi accesate de catre clienti prin intermediul unor criterii/motoare de cautare structurate in functie de necesitatile fiecarei productii (de la lungimea parului si culoarea ochilor pana la experienta sau rolurile jucate de un actor in filmele/ piesele de teatru  unui anumit regizor).  
Clientii ActorStart vor accesa baza de date dupa obtinerea unei parole si semnarea unui contract  de confidetialitate. Fiecare client poate realiza castinguri online si poate contacta direct fiecare actor din ActorStart
ActorStart nu percepe taxe de la producatori, agentii sau regizori in schimbul accesului la baza de date.

2. Profil Actor - Actor's Profile

Pentru a putea fi inregistrat in ActorStart fiecare actor trebuie sa indeplineasca o conditie esentiala: aceea de a dovedi ca a absolvit sau urmeaza cursurile unei institututii de invatamant specializate (Institut de teatru si film, Liceu cu scoala cu specilizare in arta dramatica) sau ca are experienta relevanta si de notorietate publica in domeniu.

Profilul actorului contine:
  • a. Fotografii/ Headshots
  • b. Date de contact
  • c. Date fizice si fizionomice
  • d. CV/ Experienta artistica in Teatru, Film, Televiziune, Advertising
  • e. Skills - limbi straine
  • f. Links - legaturi catre website-ul sau blogul actorului.

3. Poze - Headshot   

Inregistarea actorului in ActorStart include si realizarea fotografiilor de prezentare denumite in limba engleza Headshots.
Pentru oamenii de afaceri, avocati sau agenti imobiliari cartea de vizita este un instrument vital. Pentru actori Headshot-ul este de cele mai multe ori cartea de vizita. O poza buna poate propulsa un actor intr-un  rol important, la fel cum o poza neprofesionista poate diminua considerabil sansele unui actor de a fi remarcat de catre regizori, directori de casting sau producatori.
Chiar si actorii cunoscuti, de notorietate, au nevoie de fotografii profesioniste pentru simplul motiv ca prima etapa a oricarui proces de casting consta in alegerea fotografiilor actorilor care pot fi luati in considerare in distributia unei anumite productii.

Headshotul clasic este un portret al actorului, realizat pe un fundal neutru, care incearca sa defineasca artistic trasaturile fizionomice si genurile de personaje pe care un actor le poate interpreta. Headshot-ul nu este o poza sofisticata, iar atitudinile actorului nu trebuie sa fie exagerate, dramatice ori comice. Poza trebuie sa fie neutra, dar expresiva, sa lase loc imaginatiei regizorului pentru a construi un anumit personaj.
Headshotul trebuie sa INSPIRE. Exemplu

Odata cu aparitia fotografiei digitale si a filmului digital, headshoturile s-au diversificat si permit prezentarea actorilor in ipostaze si viziuni variate, combinand imaginea alb negru cu cea color. Exemplu

Sedintele foto ActorStart sunt realizate de o echipa de fotografi si stilisti profesionisti, specializati in fotografia tip headshot.     

Fiecare sedinta foto contine intre 50 si 100 de fotografii din care se aleg 8 fotografii reprezentative.  

4. CV - Resume

Profilul actorului va contine un CV artistic digital ce cuprinde informatii legate de experienta acestuia in teatru, film, televiziune si advertising.

CV-ul va putea fi vizualizat atat in limba romana cat si in limba engleza.

Fiecare CV digital poate fi actualizat in orice moment de catre actor.

La sectiunea CV/Resume actorul are optiunea de a-si lista fotografiile si CV-ul in format A4.      
 

5. Multimedia 

Optional, in cadrul profilului se pot introduce fisere audio cuprinzand probe de voce - voice overs - si/sau imagini video denumite show reel.
Un show reel cuprinde secvente editate din diverse roluri pe care actorul le-a interpretat sau o prezentare video de maxim 5 minute. Exemplu

ActorStart colaboreaza cu editori video, directori de imagine si studiouri audio care produc voice reel si show reel.     

6. Clienti - Clients

Scopul principal al directorului de talente ActorStart este de a prezenta profesionist actorii romani tuturor producatorilor, regizorilor, directorilor de casting si agentilor din Romania si din lume.
In prezent, in Romania, un actor poate fi inscris in bazele de date a celor cateva agentii de casting, studiouri de film sau case de productie din Bucuresti, dar el/ea nu are acces si cu atat mai putin controlul asupra modului in care imaginea si experienta sa sunt (re)prezentate. Lipsa de informatie poate afecta felul in care un actor poate accepta o oferta de casting sau sustine o auditie.

In egala masura ActorStart se doreste a fi  un instrument esential  pentru castingul oricarei productii de film, televiziune sau advertising, usurand munca celor implicati in acest proces.
Prin intermediul unui nume de utilizator si a unei parole fiecare client poate accesa directorul de talente la orice ora si din orice locatie, folosind doar o conexiune la internet.
Directorul ActorStart faciliteaza tuturor regizorilor si producatorilor romani, oricarei agentii de casting sau case de productie accesarea profilurilor actorilor care se inscriu in tipologiile si au caracteristicile dorite.
Clientii vor putea download-a de pe pagina ActorStart.ro un format special de casting brief care va contine elementele ce trebuie cunoscute de actor inainte de participarea la casting, astfel incat fiecare actor sa primeasca informatia necesara pentru a sustine o auditie cat mai buna.
Folosind directorul ActorStart, fiecare client poate contacta direct actorul, poate negocia contracte cu acesta sau cu agentul sau.
ActorStart va fi primul instrument important de promovare al actorilor romani in randul clientilor europeni si internationali.

ActorStart garanteza actorilor inregistati ca directorul de talente va fi promovat catre cat mai multi clienti romani si internationali.    

7. Informare - Newsletter    

Newsletter-ul lunar va contine informatii legate de numarul si descrierea noilor utilizatori ai ActorStart, productii in pregatire, castinguri sau workshopuri.
 

8. Comunitate - Professional Community

Interfata www.actorstart.ro in curand va gazdui o revista online ce are ca scop dezvoltarea si sustinerea unei comunitati a actorilor profesionisti din Romania. Astfel actorii vor fi la curent cu toate informatiile din industria de media si divertisment, din zona culturala si educationala si vor putea comunica prin intermediul forumurilor sau al blogurilor.

Specialisti in marketing, branding, proprietate intelectuala sau finante precum si directori de casting si  regizori vor gazdui rubrici saptamanale si vor raspunde intrebarilor adresate de catre actori.    
 
ActorStart va putea oferi in curand membrilor sai un club exclusivist unde sa poata socializa cu colegii din breasla.

^ Sus 

 

LiveZilla Live Help